Blog

Podrobné články a krátké zprávy o Grav CMS a souvisejících technologiích...

Vít Petira 1 minuta, 39 sekundy 751

Doplněk Reading Time je jedním z řady podpůrných doplňků, které mají návštěvníkovi webu zajistit určitý komfort tím, že poskytují určitou formu informací ve formě srozumitelné člověku. Díky jejich použití není zbytečně odváděna jeho pozornost od hlavního obsahu, kvůli němuž především na naše stránky přišel, například zkoumáním délky článku. Tento doplněk konkrétně zobrazí předpokládanou dobu čtení příspěvku, což může návštěvníkovi pomoci s rozvržením času, který chce článku momentálně věnovat. Popřípadě má návštěvník možnost se k příspěvku vrátit později a přečíst si jej v rámci předpokládané časové dotace nerušeně celý.

Vít Petira 1 minuta, 1 sekunda 781

Web Apartmány Luďka lze považovat za typický příklad, na kterém lze demonstrovat výhody Grav CMS. Jedná se v základu o jednostránkový web (one page website), který používá dostupnou šablonu webu Big Picture, a to kompletně ve výchozím nastavení, pouze upravenou o příslušné odkazy. Další rozšíření jsou uvedeny dále v článku.

Vít Petira 1 minuta, 30 sekundy 782

Doplněk CNB Exchange Rates získává informace o aktuálních směnných kurzech ze zdrojových souborů zveřejněných Českou národní bankou (ČNB) a následně zajišťuje jejich výstupy v rámci Grav CMS, ať již na požadované stránce nebo v postranním widgetu.

Admin 0 minuty, 16 sekundy 805

❤️ Grav? Hlasujte pro Grav v kategoriích "Best Free CMS", "Best Flat File CMS" a "Best Open Source CMS" na serveru CMS Critic 👉

Vít Petira 5 minuty, 40 sekundy 800

Při používání Grav CMS lze narazit na omezení, která souvisejí s proměnnými typu datum, resp. v nich uložených hodnotách, které jsou typu řetězec. Proto vznikl doplněk Timestamp, který uvedené nedostatky řeší tím, že dynamicky přepisuje hodnoty všech vybraných proměnných typu datum z rozpoznatelného formátu řetězec na hodnotu ve formátu časové razítko. Pokud proměnná není na stránce uvedena, lze ji doplňkem Timestamp případně vytvořit a naplnit zvolenou hodnotou.