Blog

Podrobné články a krátké zprávy o Grav CMS a souvisejících technologiích...

Vít Petira 0 minuty, 45 sekundy 728

Přibližně na přelomu srpna a září 2022 jsem si všiml, že nejsou ve výstupech RSS korektně zpracovávány znaky s diakritikou, ačkoliv doposud bylo vše bez problémů zcela funkční. Paradoxně nedošlo v Gravu v uvedenou dobu k žádným zásahům v kódu, které by uvedené nějak ovlivnily. Autor Gravu Andy Miller byl naopak po oznámení problému značně překvapen, že generování znaků s diakritikou v RSS fungovalo, neboť tato funkcionalita nebyla dle jeho tvrzení vůbec implementována. Pokud jste na uvedený problém rovněž narazili, pak vězte, že uvedená chyba je opravena v Gravu v1.7.37 a doplňku Feed v1.9.0, které byly aktuálně uvolněny.

Admin 0 minuty, 26 sekundy 670

Doplněk Feed v1.8.2, vydaný dne 21. 5. 2021, obsahuje chybu, která zapříčiňuje, že se negenerují korektní výstupy do https://www.grav.cz/blog.atom, https://www.grav.cz/blog.rss, resp. https://www.grav.cz/blog.json. Pokud tedy máte tuto verzi nainstalovanou, urychleně aktualizujte na novou verzi doplňku Feed v1.8.3, vydanou dne 28. 5. 2021.

Vít Petira 1 minuta, 4 sekundy 814

V Admin Panelu v1.10.14 je drobná chyba v UI úvodního formuláře Přidat stránku, která zapříčiňuje, že se při přidání nové stránky, resp. při jejím následném přesunu do požadované složky (Nadřazená stránka), nezobrazí zvolená složka, ale zůstane výchozí složka <root>.

Admin 0 minuty, 24 sekundy 533

Pokud se vám po update na Grav v1.7.8 přestal v Admin Panelu zobrazovat seznam stránek, pak vězte, že se jedná o chybu vydání, na jejíž nápravě se pracuje, resp. je již odstraněna v rámci repozitáře (stačí stáhnout a nahradit dotčený soubor) a bude aplikována v rámci příštího vydání Grav v1.7.9.