V Admin Panelu v1.10.14 je drobná chyba v UI úvodního formuláře Přidat stránku, která zapříčiňuje, že se při přidání nové stránky, resp. při jejím následném přesunu do požadované složky (Nadřazená stránka), nezobrazí zvolená složka, ale zůstane výchozí složka <root>.

Jedná se pouze o chybu zobrazení, po potvrzení úvodního formuláře tlačítkem Pokračovat se stránka v pořádku vytvoří, včetně umístění do správné složky, jak se můžete přesvědčit v záložce Pokročilé.

Přestože chyba byla ze strany uživatelů Gravu oznámena vývojářům téměř okamžitě po vydání dotčené verze (cca před dvěma týdny), sám jsem si ji všiml teprve před několika dny, což je dáno tím, že:

  1. mi na několika webech jede ještě starší verze Gravu, resp. Admin Panelu (v1.10.13), anebo
  2. jsem za poslední dva týdny přes Admin Panel v1.10.14 přidával novou stránku, ale pouze do kořenové složky, anebo
  3. jsem za poslední dva týdny přes Admin Panel v1.10.14 přidával novou stránku a prostě jsem to přehlédl, neboť dále vše fungovalo správně.

(Správně je asi libovolná kombinace předchozích možností.)

Jak je uvedeno výše, nejedná se o nijak kritickou chybu, tato chyba je již oznámena a vzata na vědomí. Dá se tedy předpokládat, že bude odstraněna v Admin Panelu v1.10.15, který bude vydán v dohledné době.

(Aktualizace 18. 6. 2021: Chyba byla odstraněna v Admin Panelu v1.10.16, který byl vydán dne 2. 6. 2021.)

Nalezli jste v článku chybu, ať již gramatickou nebo faktickou? Článek prošel pouze autorskou korekturou a drobné nedostatky, jako překlepy nebo chybný slovosled, se v něm mohou vyskytovat. Pokud je objevíte, pomozte příspěvek upravit oznámením přes kontaktní formulář nebo na e-mail. Budou vám vděčni nejen autoři, ale zejména ostatní čtenáři.

Pomozte Grav.cz prolinkovat. Projekt Grav.cz se za dva roky provozu rozrostl a ve starších příspěvcích na Blogu mohou být uvedeny pasáže, které by stálo za to prolinkovat na konkrétní související řešení, která jsou uvedena v následujících příspěvcích. Pokud takové objevíte, pošlete informaci přes komunikační kanály uvedené v předchozím nebo následujícím odstavci.

Diskuze k článku není k dispozici. Pokud ale máte k tématu článku podněty, připomínky nebo dotazy, je možné je sdělit ve skupině na Facebooku, kde se k nim vyjádří nejen autor, ale případně i další diskutující.

Předchozí příspěvek Následující příspěvek