Před nějakým časem byly zveřejněny nové řetězce Grav Admina k překladu. S potěšením mohu konstatovat, že Grav Admin je aktuálně opět plně lokalizován, alespoň co se dostupných řetězců týče (autoři je uvolňují postupně).

Část řetězců jsem již přeložil ihned po jejich zveřejnění, konkrétně dne 8. 3. 2022. U několika dalších jsem ale narazil na překladatelský oříšek spočívající v nepříliš ustálených termínech, které se projevovaly zejména tím, že některé dříve přeložené řetězce (od jiných překladatelů) nebyly ani v minimální shodě, přestože se mnohdy jednalo doslovně o tytéž řetězce (například nápovědy). S odstupem času jsem je tedy všechny sjednotil do ustálené terminologie. Překlad by měl být dostupný v některé z příštích verzí doplňku Grav Admin. Celkem se jedná o 32 nových řetězců (227 slov).

Pro zajímavost uvádím, že kromě češtiny je Grav Admin kompletně přeložen pouze do němčiny, italštiny, katalánštiny a zjednodušené čínštiny.

Crowdin logo

Pokud vás problematika překladů blíže zajímá, tak o překladech Grav Core a Grav Admin jsem psal již v článku Nové řetězce k překladu v projektech Grav Core a Grav Admin.

Nalezli jste v článku chybu, ať již gramatickou nebo faktickou? Článek prošel pouze autorskou korekturou a drobné nedostatky, jako překlepy nebo chybný slovosled, se v něm mohou vyskytovat. Pokud je objevíte, pomozte příspěvek upravit oznámením přes kontaktní formulář nebo na e-mail. Budou vám vděčni nejen autoři, ale zejména ostatní čtenáři.

Pomozte Grav.cz prolinkovat. Projekt Grav.cz se za dva roky provozu rozrostl a ve starších příspěvcích na Blogu mohou být uvedeny pasáže, které by stálo za to prolinkovat na konkrétní související řešení, která jsou uvedena v následujících příspěvcích. Pokud takové objevíte, pošlete informaci přes komunikační kanály uvedené v předchozím nebo následujícím odstavci.

Diskuze k článku není k dispozici. Pokud ale máte k tématu článku podněty, připomínky nebo dotazy, je možné je sdělit ve skupině na Facebooku, kde se k nim vyjádří nejen autor, ale případně i další diskutující.

Předchozí příspěvek Následující příspěvek