Blog

Podrobné články a krátké zprávy o Grav CMS a souvisejících technologiích...

Vít Petira 1 minuta, 4 sekundy 813

V Admin Panelu v1.10.14 je drobná chyba v UI úvodního formuláře Přidat stránku, která zapříčiňuje, že se při přidání nové stránky, resp. při jejím následném přesunu do požadované složky (Nadřazená stránka), nezobrazí zvolená složka, ale zůstane výchozí složka <root>.

Admin 0 minuty, 9 sekundy 751

Grav.cz byl dnes (díky několika vytrvalým urgencím Vojtěcha Tomeše 🙏🔒) převeden na HTTPS. Všechny původní odkazy zůstávají v platnosti, resp. dojde k jejich přesměrování z nezabezpečeného protokolu HTTP na zabezpečený protokol HTTPS.

Admin 0 minuty, 31 sekundy 783

Co se ještě nadávno zdálo jako absolutní fikce bude skutečností. Od příští verze bude Grav CMS používat pro ukládání dat databázi MySQL.

Grav rozhodně nijak nezaostává za velkou trojkou (Drupal, WordPress, Joomla). Naopak. Dá se dá se říci, že v mnoha ohledech kvalit uvedených CMS nejenže dosahuje, ale dokonce je i převyšuje.

Admin 0 minuty, 24 sekundy 533

Pokud se vám po update na Grav v1.7.8 přestal v Admin Panelu zobrazovat seznam stránek, pak vězte, že se jedná o chybu vydání, na jejíž nápravě se pracuje, resp. je již odstraněna v rámci repozitáře (stačí stáhnout a nahradit dotčený soubor) a bude aplikována v rámci příštího vydání Grav v1.7.9.