Tak trochu symbolicky byl na první podzimní den roku 2021 převeden web Memoriál Miroslava Petiry ze stávajícího CMS Google Sites na Grav CMS.

Převod byl proveden poměrně narychlo, což má za následek, že původně zamýšlené zprovoznění na vlastní šabloně webu prozatím nedopadlo, ale byla zvolena náhradní varianta, konkrétně použití existující šablony, přičemž ze tří zamýšlených byla nakonec vybrána šablona Saturn. Tato šablona jednak plně splňuje požadavky na prezentaci zamýšleného obsahu, současně je ale zajímavá i tím, že nabízí spousty skrytých nastavení, která usnadňují editaci obsahu. Určitě doporučuji se s ní blíže seznámit.

Při návštěvě webu těsně po zprovoznění (tj. k datu 22. 9. 2021 a několika následujících dnů) je evidentní, že ne vše ideálně ladí a budou nezbytné zásahy do stylů. To lze ale řešit již za provozu. Je tedy pravděpodobné, že pokud web budete v těchto dnech pravidelně navštěvovat, bude se měnit před očima.

Nalezli jste v článku chybu, ať již gramatickou nebo faktickou? Článek prošel pouze autorskou korekturou a drobné nedostatky, jako překlepy nebo chybný slovosled, se v něm mohou vyskytovat. Pokud je objevíte, pomozte příspěvek upravit oznámením přes kontaktní formulář nebo na e-mail. Budou vám vděčni nejen autoři, ale zejména ostatní čtenáři.

Pomozte Grav.cz prolinkovat. Projekt Grav.cz se za dva roky provozu rozrostl a ve starších příspěvcích na Blogu mohou být uvedeny pasáže, které by stálo za to prolinkovat na konkrétní související řešení, která jsou uvedena v následujících příspěvcích. Pokud takové objevíte, pošlete informaci přes komunikační kanály uvedené v předchozím nebo následujícím odstavci.

Diskuze k článku není k dispozici. Pokud ale máte k tématu článku podněty, připomínky nebo dotazy, je možné je sdělit ve skupině na Facebooku, kde se k nim vyjádří nejen autor, ale případně i další diskutující.

Předchozí příspěvek Následující příspěvek