Blog

Podrobné články a krátké zprávy o Grav CMS a souvisejících technologiích...

Vít Petira 0 minuty, 26 sekundy 428

V květnu tomu budou dva roky, co jsem napsal velmi podrobnou nápovědu pro akci watermark, která je dostupná v článku Vodoznak aneb Nepokradeš, Kelišová! na tomto blogu. Jak je v článku uvedeno, současně jsem vytvořil i stručný popis, který jsem poskytl do oficiální anglické dokumentace.

Vít Petira 0 minuty, 31 sekundy 706

V budoucnu plánuji web Grav.cz, resp. některé jeho části více propojit s GitHubem, a to zejména z důvodu kooperace více uživatelů. To souvisí s kontrolou správy obsahu, zejména pak se schvalováním a verzováním dokumentů. Rovněž mě v poslední době oslovily GitHub Pages, které se pro některé projekty hodí více než Grav. Přestože se v konečné podobě jedná o statické weby, jsou strojově vytvořeny generátorem Jekyll na základě stanovených kritérií. S ohledem na obojí uvedené jsem jako první vlašťovku vypustil/spustil mikroweb gravcz.github.io, který bude primárně prezentovat novinky týkající se Gravu v repozitářích @petira a @gravcz, ale rovněž i odkazovat na zajímavé příspěvky na webu Grav.cz.

Admin 0 minuty, 16 sekundy 746

❤️ Grav? Hlasujte pro Grav v kategoriích "Best Free CMS", "Best Flat File CMS" a "Best Open Source CMS" na serveru CMS Critic 👉

Vít Petira 2 minuty, 23 sekundy 750

Náhodou jsem si všiml, že je tomu přesně rok, co bylo spuštěno sledování sledování počtu zobrazení stránek, založené na doplňku Count Views. Jaké jsou výsledky?

Vít Petira 0 minuty, 49 sekundy 605

V březnu 2022 se ve fórech začaly objevovat náznaky, které nasvědčují tomu, že by mohlo v blíže neurčené době dojít k uvolnění Gravu ve verzi 1.8. Jestli se bude jednat o týdny či měsíce ještě není patrné, v každém případě je již i přímo z kódů zřejmé, že přípravy začaly.