Blog

Podrobné články a krátké zprávy o Grav CMS a souvisejících technologiích...

Vít Petira 1 minuta, 1 sekunda 651

Web Apartmány Luďka lze považovat za typický příklad, na kterém lze demonstrovat výhody Grav CMS. Jedná se v základu o jednostránkový web (one page website), který používá dostupnou šablonu webu Big Picture, a to kompletně ve výchozím nastavení, pouze upravenou o příslušné odkazy. Další rozšíření jsou uvedeny dále v článku.

Vít Petira 1 minuta, 30 sekundy 644

Doplněk CNB Exchange Rates získává informace o aktuálních směnných kurzech ze zdrojových souborů zveřejněných Českou národní bankou (ČNB) a následně zajišťuje jejich výstupy v rámci Grav CMS, ať již na požadované stránce nebo v postranním widgetu.

Vít Petira 5 minuty, 40 sekundy 650

Při používání Grav CMS lze narazit na omezení, která souvisejí s proměnnými typu datum, resp. v nich uložených hodnotách, které jsou typu řetězec. Proto vznikl doplněk Timestamp, který uvedené nedostatky řeší tím, že dynamicky přepisuje hodnoty všech vybraných proměnných typu datum z rozpoznatelného formátu řetězec na hodnotu ve formátu časové razítko. Pokud proměnná není na stránce uvedena, lze ji doplňkem Timestamp případně vytvořit a naplnit zvolenou hodnotou.

Vít Petira 3 minuty, 44 sekundy 584

Po deseti měsících je na světě další verze doplňku Stamp, která nově získává informace o všech registrovaných uživatelích a ukládá je do Twig proměnné users, z níž je lze následně použít v šablonách stránek nebo přímo ve stránkách, pokud jsou zpracovávány prostřednictvím Twigu.

Vít Petira 1 minuta, 39 sekundy 567

V minulosti jsem uvažoval o použití několika doplňků, které by usnadnily správu webů běžících na Grav CMS. Bohužel jsem v některých případech narazil na problémy, spočívající zejména v nekompatibilitě – ať již s použitým serverem, verzí PHP, popř. i samotným jádrem Gravu –, kdy doplněk buď nefungoval, nebo měl neočekávané výstupy. Jedním z těchto doplňků byl i AutoSEO, jehož účelem je automatické doplňování metadat, konkrétně description a keywords. Současně zvládá generovat i metadata Facebook Open Graph a Twitter Cards Meta Tags.